Zachte landing

Zachte landing, onder redactie van Jos de Kroon

Psychotherapie bij psychotici is niet vanzelfsprekend. Het wordt nauwelijks toegepast en is volgens sommigen zelfs gevaarlijk. Maar niet iedereen deelt die mening. In het verleden waren er binnen de psychiatrie zelfs sterke voorstanders van psychotherapeutische behandelingen bij psychotici. Ook vandaag wordt in de klinische praktijk met overtuiging voor therapieën met een psychotherapeutische invalshoek gekozen. 

Dit boek is de neerslag van een aantal praktijkvoorbeelden. Het geeft een overzicht van behandelwijzen die de patiënt willen raken en uit zijn geïsoleerde bestaan halen. Iedere auteur doet dit op basis van zijn eigen professionele inzichten. Zo komen onder andere de rol van taal aan bod, de specifieke benadering van cliëntgerichte therapie en een behandeling op maat van mensen die stemmen horen. Er wordt ook aandacht besteed aan hoe hulpverleners en familieleden kunnen worden getraind in het omgaan met, en hoe psychotherapie ook bij een acute psychotische episode kan helpen. 

Dit boek richt zich tot medici en paramedici die werken met psychotici, maar ook familieleden en anderen uit de naaste omgeving van deze mensen kunnen er inspiratie in vinden.


ISBN: 9789044123340
Aantal Pagina's: 197
Prijs: € 23,90
Uitgever : Garant Uitgevers nv

Bestellen? Klik hier

Comments