Nieuwsbrieven‎ > ‎

Nieuwsbrief 09 - 2008

ISPS Netwerk Nederland-Vlaanderen

Nieuwsbrief no. 9, mei 2008

ISPS-Netwerkconferentie in 2008


Zoals al in de Nieuwsbrief van december 2007 gemeld, zal op 10 oktober 2008 de Derde Netwerkconferentie “Voor(bij) de psychose” van ISPS-Netwerk Nederland-Vlaanderen worden gehouden.  Deze vindt plaats in Kortenberg en wordt georganiseerd door het Universitair Centrum Sint Jozef in Kortenberg in samenwerking met ISPS-Netwerk Nederland-Vlaanderen. Het programma daarvan vindt u hierbij.


Programma ISPS-symposium vroege psychose 10 oktober 08:

9u: Onthaal met koffie

9u45: Inleiding door dagvoorzitter dr L. Van Bouwel

10u tot 10u45: prof. Peuskens: (B) Het belang van snelle opvang van vroege psychose.
 
10u45 tot 11u 30: Brian Martindale (GB): Why the psychotherapies are important from the beginning in Early Psychosis services and how might they be organised?

11u30 tot 12u Pauze

12u tot 12u45: Inez Germeys :(NL): De continuïteit van psychose: wie heeft behandeling nodig?
 
Middagpauze

13u45: Inleiding door namiddagvoorzitter dr D. De Wachter met drie bijdragen vanuit de psychotherapeutische wereld rond vroege psychose

14u tot 14u30 Lut De Rijdt (B): Zijn en tijd in de adolescentie. Psychoanalytische therapie bij adolescenten met een psychotische decompensatie.

14u30 tot 15u Steffen Moritz (D):  Metacognitive Training for schizophrenia patients (MCT)

15u tot 15u30 Hella Demunter en Liesbeth De Coster(B): systeemtherapie met voorstelling van het nieuwe vroege psychose project in Kortenberg

15u30 tot 16u Plenaire discussie onder leiding van dr D. De Wachter

16u receptie

Zodra de brochure hiervan gereed is, ontvangt u die per mail. Noteert u alvast de datum in uw agenda.

Voor 2009 is het de bedoeling een Netwerkconferentie te organiseren in Nederland met als thema zelfbeeld en identiteit bij psychosen.

Van het bestuur

    Margreet de Pater heeft zich beschikbaar gesteld als de nieuwe voorzitter van ISPS-Netwerk Nederland Vlaanderen. Haar voorganger Jan Leijten trad terug, omdat hij de nieuwe voorzitter is geworden van Psy-Z, het landelijke samenwerkingsverband voor zelfstandig gevestigde psychiaters in Nederland, dat zich bezig houdt met contracten met zorgverzekeraars. Margreet  zal het voorzitterschap combineren met het penningmeesterschap, Jan wordt de nieuwe secretaris. Mocht u bezwaar maken bericht het ons. Wanneer we binnen 2 maanden niets gehoord hebben gaan we er vanuit dat eenieder akkoord gaat. Momenteel is er een vacature in het bestuur. Als u belangstelling heeft voor deze functie wordt u van harte uitgenodigd zich te melden via leijtenj@xs4all.nl.